top of page

Webinar extreme neerslag

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met extreme neerslag. Dit heeft gevolgen voor het ontwerp, constructie en stabiliteit van gebouwen. Daarnaast worden de daken steeds drukker, door bijvoorbeeld zonnepanelen en groene daken. Daardoor moet de constructie aangepast worden. Dit vraagt om een andere manier van bouwen; is de bouwsnelheid die vaak bij dit soort gebouwen wordt gevraagd ook van invloed op de constructie zelf?

Tijdens het webinar vertelde Marc Beljaars, directeur van AMB-ingenieurs, over de constructie, stabiliteit en ontwerp van gebouwen en hoe deze aangepast moeten worden op de extreme neerslag. Ook zal Marc Beljaars ingaan op het feit of de bouwsnelheid die vaak bij dit soort gebouwen wordt gevraagd een invloed heeft op de constructie zelf.


Daarnaast ging Hugo Lamper, Technical Sales Manager van DYKA, in op de oplossingen die DYKA aanbiedt voor snel opvangen en afvoeren van water op de daken aan de hand van verschillende referentieprojecten. Bij ieder nieuwbouwproject moet hier goed over nagedacht worden: “Hoe kunnen we ons industrieel complex regenwaterproof maken?”


Heb je het webinar over extreme neerslag gemist? Kijk het hier terug!
Comments


bottom of page